2025 30. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2025 21:32
Serinin son kitabını da bitirmiş bulunuyorum. Genel olarak seriyi sevsem de, “Kraliçelerin Laneti” önceki üç kitaba kıyasla beni biraz daha az etkileyen bir kitap oldu. En büyük sebebi ise olayların fazlasıyla hızlı gelişmesi ve bazı sahnelerin beni yeterince tatmin etmemesiydi. Özellikle savaş sahnelerinde, önceki kitaplarda büyük zorluklarla kazanılan mücadelelerin aksine burada bazı zaferlerin çok kolay elde edilmesi beni biraz rahatsız etti. Cat’in başına gelenlerde bile detaylara yeterince inilmemiş gibiydi. Spoiler vermek istemem ama bazı olaylar, "Bu kadar kolay mıydı gerçekten?" dedirtecek kadar hızlı çözüldü. Bu da beni zaman zaman hikâyenin içine girmekten uzaklaştırdı. Aslında yazar seriyi üçüncü kitapla da tamamlayabilirmiş gibi geliyor. Dördüncü kitap, sanki daha çok diğer çiftlere yer açmak için yazılmış. Bu yönüyle sevdim. Özellikle Flynn ve Jacosta’yı daha yakından tanıma fırsatı bulmak hoşuma gitti. Yine de kitap bittiğinde aklımda hâlâ sorular vardı. Mesela kardeşler konusu hâlâ bir muamma. Carver ve Bellanca’ın hikâyesi büyük ihtimalle beşinci kitapta anlatılmış olabilir ama Yabancı Yayınları henüz bu kitabı çevirmediği için maalesef okuyamıyoruz. Genel olarak seriye puanım 5/5 ama bu kitaba özel puanım 4 Beklentimin biraz altında kalsa da, karakterlerin dünyasında son bir kez bulunmak güzeldi.
Kraliçelerin LanetiAmanda Bouchet · Yabancı Yayınları · 2023157 okunma