·496 syf.····Okunma: 04 Temmuz 2025 02:38 Fantastik bir serinin olması nedeniyle kitabı okumadan önce endişelerimden biri bir önceki kitabı okuyalı uzun zaman olduğu için hatırlayamama durumumun olmasıydı. Fakat yazarın kalemiyle düşündüğüm gibi asla olmadı. Bol kaoslu bir roman hatta seriydi ama yazar daha önce anlattıklarını küçük hatırlatmalarla yazmış, çok rahat bir okuma sağlamıştı.
En başta bundan ve ardından olayların hiç hız kesmemesi, nabzın sürekli yüksek olması sebebiyle son kitabı severek okumuştum. Yine erkek karakterimizi son iki kitaba oranla daha fazla görmenin mutluluğu da var tabi sevmemde. Onca kaosa rağmen onu da okumak, bir tanrı değilken bile sık sık gücünü ve zekasını görmekte aşırı hoşuma gitti açıkçası.
Son 30 sayfasına kadar her şey yolundaydı, fikirlerim aynı yukarıda bahsettiklerim gibiydi ta ki o son sayfalarda yaşananlar ve bununla birlikte gelen finale kadar. O kadar canımı sıktı ki… Asla final gibi değildi. Kocaman bir soru işareti bırakıldı resmen ve bundan aşırı rahatsız oldum. Güçlerin, büyülerin konuşulduğu bir evrende her an herkes güç kazanıp düşman kesilirken yazılan son aşırı anlamsız ve yetersizdi bana göre. Hatta öyle ki aşırı acele edilmiş, olsun bitsine getirilmiş gibi hissettim final hakkında. Elbette böyle olmayacağını biliyorum. Beş serilik, uzun fantastik bir hikayeydi okuduğumuz. Her bölümüyle ayrı kaos yaşanırken ve hepsi de inanılmaz güzel işlenmişken finalin kestirip atılmayacağını tahmin etmek zor değil. Ama yine de hislerimi o düşünceden de alamadım ve ne yazık ki finali asla ama asla beğenmedim. Hisselerimin bu noktada oluşu yüzünden üzüldüğümü de belirtmek isterim zira yazan biri olarak yazmanın zorluğunu biliyor, yazarın emeğini hiçe saymakta hiç istemiyorum. Üstelik finale kadar çok güzel giderken finalin beni hüsrana uğratması da üzdü ama olan bu ve artık finali kabullenmek gerek. Başka çaremiz yok.
Yorumumu okuduğunuz için teşekkür ederim ve keyifli okumalar dilerim.