SPOİLER İÇERİR!!!
Kitabımızın içeriğinde birbirlerinden neredeyse bıkmış,birbirlerine olan sevgileri tükenmek üzerinde olan bir çiftimiz yer alıyor.Bu çiftlerden biri tam olarak bilmediği bir e-posta hesabından ... adını yerden-tam hatırlamıyorum- haftasonunu ücretsiz bir şekilde konaklayabilecekleri bir hediye çeki gibi bir şey kazanıyorlar.Bu ikisi oraya gidiyor ve ilk başta her şey normal gibi görünse de ilginç olaylar gerçekleşmeye başlıyor.Köpekleri kayboluyor,çiftlerden biri pencereden kendisine bakan bir yüz görüyor,bodrum katındayken yine çiftlerden biri sesinin fısıldandığını duyuyor,elektrikleri kesiliyor...Kitaba sonradan Robin adlı bir karakter katılıyor-çok sonradan değil aslında neredeyse başlarda-işte bu karakter de çiftlerin kaldığı o şapele çok yakın bir kulübede kalıyor.Bir süre sonra elbette bu ikisi bu olaylar üzerine şapelden ayrılmaya karar veriyorlar ve ayrılamıyorlar.Arabanın lastiklerini patlatılmış halde buluyorlar.Ardından sonunda kulübenin içinde birinin yaşadığını akıl edip gitseler de kulübenin içinde biri olsa da-Robin bu kişi-açan olmuyor.Bunu üzerine çiftimiz birileriyle iletişim kurabilmek için o bölgeden uzaklaşmaya başlıyorlar ve bir kadının yani Robin'i şapele doğru giderken görüyorlar ve onlar da bunu üzerine şapele geri dönüyorlar.İşte olay örgüsü bu şekilde ilerliyor ters köşe ise aslında Robin Adam'ın-çiftlerden erkek olan- eski eşiymiş.Amelia -çiftlerden kadın olan- aslında Adam'ın annesinin ölümünde rol oynamış ancak Adam yüzleri tam olarak tanıyamadığı için o kişinin Amelia olduğunu anlamamış ancak kitabın sonunda Robin'in mektubu sayesinde çok şükür öğreniyor.Her neyse kitabın içeriği kısaca bu şekilde.Ayrıca yazar 3 farklı kişinin anlatımı üzerinden kitabı yazmış.Bu kitabı bayağı eğlenceli yapmış bunu çok beğendim aynı zamanda 11 veya 12 tane falan mektup yer alıyor.Bu ikisi bayağı iyi olmuş.
Anlatım olarak akıcı bir anlatım var ancak bu kitapta en fazla rahatsız olduğum şey kitap boyunca sürekli olarak şapelde olanları bir de bu ikisinin eski evlilikleriyle ilgili olan şeyleri-aslında böyle değil okuduğumuz mektupları ters köşeye kadar Amelia'nın yazdığını sansak da aslında Robin yazmış- falan okuyoruz.Bundan dolayı olaylar biraz daha durağan ilerliyor ve bu durum beni kitabı okurken sıktı.
Kitaptaki karakter olarak temel 4 kişi var zaten.Amelia,Robin,Henry,Adam.Bunlardan sadece Robin'i sevdim.Diğerleri tek kelimeyle iğrenç.Kitapta beni en fazla sinir eden ikinci durum ise yazarın Adam'ı tüm yaptıklarına rağmen güzelleyerek anlatması.Adam eşini kandırmış,annesini öldürmüş-isteyerek olmasa da öldürdü sonuçta-.Bütün bunları yaptıktan sonra bi de Adam'ı bu şekilde anlatması gerçekten çok saçma!
Her neyse işte yukarıda size kitabın içeriği,anlatımı ve kitapta yer alan karakterlerle ilgili kendi görüşümü yazdım.Genel olarak 10 üzerin 7 lik falandı diyebilirim.İçeriği ve anlatımı genel olarak beğendim sadece karakterler biraz kötüydü o kadar.
Eğer böyle çok hızlı ilerlemeyen,karakterleri ayrıntılı bir şekilde tanıyabileceğiniz ve ters köşe yer alan bir kitap okumak istiyorsanız bu kitabı okumalısınız...