Dakikalar içinde büyük fikirler mi?
2025 3. kitabı
Kitabı okurken şu ana kadar dünyayı değiştiren farklı fikirleri size yüzeysel olarak anlatıyor. Kitap 400 sayfadan oluşuyor ve her fikir iki sayfa olarak açıklanmış. Bazı fikirlerin yanına görseller konularak bahsedilen düşünceyi daha iyi anlamamızı sağlamış. Kitapta felsefe, din, siyaset, bilim, ekonomi, toplum , psikoloji ve sanat olmak üzere sekiz alanlardan ve bu alanları etkileyen belli başlı fikirler görseller ile birlikte anlatılmakta. Kitabın genel yapısı böyle şimdi de kendi düşüncemi yazmak istiyorum. Kitabı okuduktan sonra kitap ile ilgili bir şeyler aklınızda kalmıyor. Çünkü düşünceler yüzeysel açıklanmış ve size bilgi vermek amacıyla ile yazılmamış daha çok böyle bir fikrin dünyayı nasıl değiştirdiği ve bu fikrin savunucuları ve reddeden kişilerden bahsediliyor. İlginizi çekmeyen bir alanda mesela felsefe ilginizi çekmiyorsa o fikirleri okumak size çok zor gelebiliyor. İlginizi çeken kısımda da bilgiler yüzeysel olduğu için tekrardan farklı bir araştırma yapmak gerekebiliyor. Kitabın görsel ile desteklemesi güzel o döneme ait bir resim, kişi veya sembolü görmek zihninizde daha çok kalıyor. Ama kitabı bitirdiğinizde daha çok o görseller aklınıza geliyor, görselin hangi akıma veya fikre ait olduğu aklınıza gelmiyor. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Kitabı okuduğunuzda daha çok fikir edinirsiniz ki o fikirler de aklınızda çok bulunmaz. Beğendiniz bir alan veya konuda o konu ile ilgili farklı kitaplar ile desteklemeniz gerekir yoksa zihinde bir boşluk olarak kalabiliyor bu kitap. Ben kitabı bazı alanlarda fikir edinmek için okumuştum. Şimdi ilgimi çeken başka konularda farklı kitaplar okumak istiyorum Siz fikir edinmek istiyorsanız okuyabilirsiniz. İyi okumalar dilerim:⁠-⁠)
Alıntı
Dakikalar İçinde Büyük FikirlerIan Crofton · Kronik Kitap · 2022457 okunma