Puan vermedi·336 syf.··Beğendi
···Okunma: 04 Temmuz 2025 21:51 Dört Ayak Üstünde doğum sırası ve sonrasında travma yaşamış, adı verilmeyen 45 yaşında evli bir kadının hikâyesi üzerinden annelik, evlilik ve birey olma halleri üzerine düşündüren bir kitap.
Karakterin eşiyle ilişkisi artık sevgiden çok saygıyla ayakta duruyor. Planladığı uzun bir yolculuğun daha ilk molasında, Davey adında biriyle tanışmasıyla başka bir kapı aralanıyor. Bu karşılaşma, fiziksel olduğu kadar zihinsel ve duygusal bir dönüşümün de başlangıcı oluyor. Yazar burada ahlaki yargılardan uzak durarak daha çok insanın içsel karmaşasını anlatıyor.
Bir cephedeki mücadele bitmeden diğerine balıklama geçiş, zirveden en dibe kusursuz düşüş, çocuğu hayatta tutmak ebeveynlik için yeterli mi, başka bir evlilik biçimi mümkün mü, mümkünse eğer geri dönüldüğünde mevcut saygı zayıflar mı yoksa gücünü korur mu?
Bizim topraklarda yaşanması zor demek isterdim böylesi ilişkilerin ancak ikindi kuşağında şahit olunanlar büyük konuşulmaması gerektiğini vurgular nitelikte!