Allah dostlarin hayatlarını güzel bir şekilde anlatıyor ve herkes tavsiye ederim guzel sade anlattım sunuyor emeğe geçenlerde teşekkür ederim serhendi yayını daha cok hizmette bulunmaları cani gönülden arzu ederim
"Kendisine kerametler verilmiş, hatta havada bağdaş kurup oturan birini görseniz bile hemen ona aldanmayın! İlahi emir ve nehiylere riayet ediyor mu, ilahi hudutları muhafaza ediyor mu, şer'i hükümleri hakkıyla eda ediyor mu, ona bakınız!"
Zira ilahi hükümlere riayet etmeyen kimselerden zuhur eden fevkalade haller, keramet değil istidraçtır.
Bir gün Bayezid-i Bistami Hazretleri'ne:
"-Su üstünde yürüyormuşsunutz!" dediler.
"-Bir çöp de su üstünde yüzer." cevabını verdi.
"-Havada uçuyormuşsunuz!"
"-Kuş da havada uçar."
"-Bir gecede Kabe'ye gidiyormuşsunuz!"
"-Bir cin veya şeytan da bir gecede Hindistan'dan Demavend'e gidiyor." "-Peki o halde gönül erlerinin işi nedir?"
"-Allah Teala'dan başka kimseye gönül bağlamamak! "
Hakikaten kulluk hayatında mühim olan, keramete ulaşmak değil, Kerim olan Cenab-ı Hakk'a vasıl olmaktır.
Bu sebeple Allah dostları, fiziki kerametlere ehemmiyet vermemiş, onlara takılıp kalmayı hoş görmemiş, bütün himmet ve gayretlerini asıl keramet olan "istikameti muhafaza" üzerine teksif etmişlerdir. Bayezid-i Bistami Hazretleri'nin şöyle dediği nakledilir: