2025 22. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2025 21:17
Hayvan yemek, başlığından da anlaşılacağı üzerine hayvan yemenin üzerine yazılmış bir eser. Ancak düşünüldüğü gibi hayvan yemeğe sizi daha çok şevk edecek türden değil, yenilen kebapları, mangalları, hafta sonu pikniklerinde pişirilen köfteleri boğazınıza acımadan tıkan cinsten. Eserde hayvan tüketilme sürecinin (yetiştirme, öldürme, nakliye vs vs vs) ayrıntılı ve dramatik bir dille anlatılmış ,dramatik türden kastım eserde elde edilmiş bilgilere dayanarak hayvanların acı çekme gerçekleri belgelenmiş yani çevremize hayvan üretim tüketim ve her aşamasında çok çok zarar verdiğimizi belgeler ile kanıtlamış olan yazar hayvanların acı çekme süreçlerini de yansıtarak biz insan oğluna hayvanlara empati kurmamızı sağlamış. Yazar kendi sürecinden neden vejetaryen olduğunu açıklayarak hayvan yemenin dünyamızda ne gibi nedenlere yol açtığını gösteriyor. Ben bir vegan olarak kitabı okuduğumda doğru yolda oluşumu tekrar kanıtladım. Bizlerin yaşamaya ne kadar hakkımız var ise hayvanlarında ecelleri gelinceye ömürleri yetinceye kadar hakkı vardır. Bu kitap vejetaryanlığa, veganlığa bir davet değil bir uyanıştır. Kahvaltıda veya pikniklerde yenilenin ne olduğunu bizlere göstermekten çekinmeyen bir eserdir. Eserde sadece bir bölgeye dair bilgiler verilmiş olsa da dünyanın her yerinde bunlar veya benzerleri hatta daha da kötüsü olduğunu yorumlamamız eksik olmaz. Tabağında ne yediğini merak eden etmeyen her insanın okuması gereken bir eser. (ET mi yiyorsun LEŞ mi?)
Hayvan YemekJonathan Safran Foer · Siren Yayınları · 2012338 okunma