BİLLUR ARIKAN-KETOJENİK SAĞLIK Billur Arıkan'in Ketojenik Sağlık kitabı, ketojenik beslenmeye dair teorik bilgileri, bilimsel altyapıyı ve günlük yaşama dair pratik ipuçların sade ve anlaşılır bir dille sunuyor. Yazar, sağlık profesyoneli bakış açısıyla yalnızca kilo verme değil, metabolik sağlık, insülin dengesi ve enerji düzeyleri gibi geniş bir perspektifte ketojenik beslenmenin etkilerini ele alıyor. Kitap boyunca okuyucuya parmak sallamadan, samimi bir dille rehberlik ediyor. Kişisel deneyimlerle desteklenen içerik, kitabı daha sıcak ve güvenilir kılıyor.
Kitapta ketojenik beslenmenin ne olduğu, nasil uygulanacağı ve hangi sağlık sorunlarında destekleyici olabileceği açıklanıyor. Arıkan, karbonhidrat kısıtlamasının vücuttaki insülin dengesine, yağ yakımına ve zihinsel berraklığa nasıl katkı sağladığını örneklerle anlatıyor. Özellikle "yağdan enerji alma" mantığın sade bir dille açıklarken, günlük yaşama uyarlanabilir tarif ve pratik önerilere de yer veriyor. Kitabın öne çıkan yönlerinden biri de bilimsel verilerle hurafeleri ayırması ve okuyucuyu bilinçli seçimler yapmaya tesvik etmesi.
KİMLER OKUMALI
. Ketojenik beslenmeye ilgi duyanlar
• Düşük karbonhidratlı yaşam tarzını benimsemek isteyenler
• Kilo yönetimi, enerji artışı ya da insülin direnci gibi konularla ilgilenenler
. Sağlık konusunda bilimsel ama sade bilgi arayan herkes
Kısa ve etkilibir baslangiç kitabl arıyorsanız Ketojenik Sağlık, sizi hem bilgilendirir hem de motive eder.