2025 25. kitabı
SOYANG-Rİ’NİN KİTAP MUTFAĞI KİM JEE-HYE #güneykore Güney Kore sineması ve dizileri beni büyüler. Güney Kore yazarından bir defada seri bir kitap okumuştum ama seriyi okurken isimlerden dolayı zorlanmıştım Allah’tan okuduğum kitabın dizisi olduğundan sonradan olaylar kafamda oturmuştu. Her neyse bu benim Güney Kore edebiyatından okuduğum üçüncü kitap. Okuması kolaydı, isimlerde beni zorlamadı. Sanırım kültürüne, insanına âşık olduğum Güney Kore’nin edebiyatını da ayrı seveceğim. Hem yazar hem kitapsever olarak bu eseri zevkle okudum çünkü içinde kitap olan, yazmanın ve okumanın büyülü dünyasından bahseden her eser benim için ekstra kıymetlidir bu kitapta onlardan olmayı başardı. Kitapta okumanın içsel yolculuğunu, aslında bir nevi hayattan kaçış rampası olduğunu güzel ve farklı bir dilden anlatılmış. Bazen sadece bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak istersiniz, bu aslında dünyadan kaçış, kendine varışın başlangıcıdır. İşte böyle anlarda derinlerinize merdiven salıp ilerlemeli ve sorunun kaynağına yavaş adımlarla gitmeliyiz. Orası boğulmaktan kurtulduğumuz yerdir. Bu kitapta dünyadan bunalanlara yol gösteren bir pusula bana göre. Dünyanın neresinde olursak olalım teknoloji, yaşam koşulları, zorunluluklar ve insanlar tarafından belirlenen kurallar yüzünden ruhumuza, benliğinize aşırı baskı yapıyoruz. Bu yüzden bir gün bir yerde sağlığımız onun yanında ruhumuzda yoruluyor ve hastalanıyoruz. İşte kitap bu tarz hayat yorgunluklarından bıkıp bezmiş insanları bu kitap mutfağında birleştirmiş ve ortaya çok keyifli, hayattan dersler veren bir eser ortaya çıkartmış. Ben keyifle okudum. Tavsiye ederim. #engelsizokurlaokuyoruz #kimjeehye #soyangrininkitapmutfağı Semra @athicabooks #reklamdeğiltavsiye #guneykorekitaplari #kitap #roman #okudumbitti Dilek Nazlıoğlu kitap yazarı Semra Soyang-ri'nin Kitap Mutfağı
Soyang-ri'nin Kitap MutfağıKim Jee-Hye · Athica Yayınları · 2025654 okunma