2025 13. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2025 20:16
Aksa Tufanı 7 Ekim 2023'te başlamadı..Tufan, Filistin toprakları işgal edildiği ilk günlerde başladı. Şehit komutan Yahya Sinvar 1967 yılı itibariyle 2004 yılına kadar yaşananları romansı bir dille yazarak, görünmeyen ve bilinmeyen birçok hayatı ve yaşananları okuyuculara aktarmak istemiş. Şu an yaşanan soykırımın aslında dünyanın gözü önünde çok uzun zamandır yaşandığını ve şimdi olduğu gibi o zaman da ümmet coğrafyalarının buna sessiz kaldığını içim acıyarak okuduğum o satırlarda dünyanın Filistin meselesine bakış açısını da yinelemiş. Yaşanan zorlu hayatlar,onca zulüm,işkence, ama her defasında onları yeniden dirilten ve ayağa kaldıran hep aynı slogan... " Hayber Hayber ya Yahud, Ceyşu Muhammed sewfe yeud" yani Hayberi unutma ey Yahudi ! Muhammed'in ordusu dönecek .... Kitabı aldığımda ve okumaya başladığımda şehit komutan hala hayattaydı, ama o hafta yani 17 Ekim'de komutanın şehadet haberi geldi ve ben bir süre kitaba devam edemedim bugün gözyaşları ile bitirdiğim bu kitapla Filistin halkının Allah'a adanmış hayatlarının, cesaretle yoğrulmuş yüreklerine bir kez tanıklık etmiş oldum.
Diken ve KaranfilYahya Sinvar · Ekin Yayınları · 20241,042 okunma