2025 42. kitabı
Müjdat Gezen'le Kürek Çekmek Silivri Yolcuğu "Kim derdi ki Silivri sakin, huzurlu bir şekilde yaşanılabilecek bir sahil kasabasıyken tüm Türkiye'de sadece demir parmaklıkları çağrıştıran bir kelime olarak anımsanacak?.." Uğur Dündar ve Müjdat Gezen. Çocukluk yıllarından beri kardeşten de öte iki yakın arkadaş. Kayıkla İstanbul Menekşe sahilinden başlayıp Silivri'ye kadar uzanan bir yolculuğa çıkıyorlar. İkisinin de uzun yıllardır hayali olan bu yolculukta hem birbirleri ile nasıl tanışıp yıllardır dost kaldıklarını hem de çocukluk ve gençlik yıllarına dair anılarına ortaklık ediyoruz. Hayat, dostluk, özgürlük, yaşanmışlıklar ve anılar... Sizi alıp bambaşka bir yere götürüyor her biri. Samimi, yormayan, sıkmayan ve bir çırpıda okuyacağınız aynı zamanda da çokça düşünüp sorgulayacağınız bu kitap size hayata ve dostluğa dair pek çok şey katacak türden. Oysa bu ülke aydınlarına, tiyatrocularına bileklerine kelepçe vurulsun, hapislere atılsın diye onca şehit vererek, ardında onca gözü yaşlı dul kadın, yetim çocuk bırakarak kurulmamıştı. Bazen kimseyi dinlemeyip içinden geleni yapmak gerekir. Mutlu olmak için. Bazen susman gerekir. Büyüklüğün sende kaldığını anlamaları için. Bazen, görmezden gelmen gerekir. Sonradan olanları görmek için. Bazen, sana değer vermeyenlerin hayatından çekip çıkman gerekir. Tek başına da mutlu olabileceğini herkese kanıtlamak için. Ve bazen, yokluğunda seni özleyen birilerinin olduğunu bilmen gerekir. Çıkarsız hesapsız, her ne olursan ol seni; sen olduğun için seven birilerin olduğunu hissetmen için.
Müjdat Gezen’le Kürek ÇekmekUğur Dündar · Halk Kitabevi · 045 okunma