Karanlık Cadı | Kitap Yorumu
2025 23. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2025 00:00
Karanlık Cadı – | Kitap Yorumu Laurie Forest’in yazmış olduğu Karanlık Cadı kitabını beğendim. Genç-yetişkin, fantastik ve romantik türlerinin üçüne de hitap eden duygusal ve kçerik açısından da dolu bir giriş romanıydı. Kitabın genel konusu şöyle: Büyü yeteneği olmamasına rağmen büyük bir cadı soyundan gelen Elloren Gardner’ın hikâyesini okuyoruz. Toplumun ona biçtiği roller, ailesinin beklentileri ve kendi inançları arasında sıkışan bir karakter Elloren. Kitap, bu iç çatışmalarla birlikte; ırkçılık, ayrımcılık, önyargılar ve toplumsal baskı gibi güçlü temaları işliyor. Bu temaların, doğrudan değil de fantastik bir dünya üzerinden anlatılıyor olmasını sevdim. Yazar, bu konulara ne gereğinden fazla detayla boğmuş ne de yüzeysel geçmiş tam kararında, anlamlı ve düşündürücü bir şekilde işlemiş diyebilirim. Baş karakterimiz Elloren'in geçirdiği dönüşüm oldukça yavaş ve katmanlı. Hatta başlarda çok önyargılı ve dar görüşlü biri olarak tanıyoruz onu. Bu durum, okurken beni zaman zaman sinirlendirdi açıkçası ama yazar kitabı üç kısımda anlattığı için hem Elloren’in dönüşümü hem de yazarın anlatım tarzı bu bölümlere göre güzel bir şekilde gelişiyor. Bu yüzden Karanlık Cadı, tam anlamıyla bir "giriş kitabı". Eğer ilk sayfalarda çok fazla aksiyon, yüksek tempo ya da büyük savaşlar bekliyorsanız, biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu kitap daha çok dünyayı tanıtmak, ırkları, sistemi, karakterleri ve olayların temelini atmak için yazılmış. Ve bunu başarılı buldum. Yan karakterleri de çok sevdim. Diana, Ariel, Yvan… Her birinin kendine özgü nitelikleri, ait oldukları ırkların kültürel farkları ve bu farklılıkların anlatılış şekli çok hoşuma gitti. Birçok farklı tür olmasına rağmen kafa karıştırıcı bir anlatım yoktu. “Bu kimdi, neydi?” gibi sorularla boğulmadan, rahatça okuyabildim. En çok da bu yönünü sevdim kitabın. Bilgi verirken yormuyor, karışıklık yaratmıyor. Anlatım dili akıcıydı. Betimlemeler, karakterlerin birbiriyle olan iletişimleri, çatışmaları ve ilişkisel dinamikler oldukça yerindeydi. Eleştireceğim nokta, kitabın başlarda biraz yavaş ilerlemesi ve baş karakterin özellikle ilk bölümlerde fazla önyargılı davranması olabilir. Fakat bunun da mantıklı bir açıklaması var: Elloren, bir çeşit korunaklı dünyada, dışarıyla bağlantısı kesilmiş şekilde büyütülüyor, amcası tarafından. Ona doğrular ve yanlışlar tek yönlü öğretilmiş. Gerçeği ve yalanı ayırt etmeye, sorgulamaya başladığı andan itibaren yaşadığı dönüşüm çok güzel işlenmiş. Bu yönüyle karakterin gelişimini çok gerçekçi buldum. 5 üzerinden 4 puan veriyorum. Gerçekten başarılı bir başlangıç kitabıydı. İkinci kitaptan beklentim büyük. Aksiyonun ve adrenalinin artmasını umuyorum. Erkek başrolümüzü de çok sevdim. (Yvan kalbimizi çaldı diyebilirim!) Bir sonraki kitapta aralarındaki ilişkinin nasıl gelişeceğini merakla bekliyorum. Eğer fantastik kurgu seviyorsanız, şans verebilirsiniz.
Karanlık CadıLaurie Forest · Olimpos Yayınları · 2024215 okunma
Ayy okumayı düşündüğüm bir kitabdıı
Zeynep Sude ️
Çok fazla beğenen kişi görüyordum ve açıkçası benim de hoşuma gitti ilk kitabı bir giriş kitabı olarak değerlendirirsek oldukça iyiydi