Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 07 Temmuz 2025 16:21 Yıl 1914. Şeytanın canı sıkılınca yeryüzüne inmeye karar verir. Bir milyarder bulur öldürür bedenine girer ve uşağıyla birlikte insanların arasına karışır. Amacı insanları yakından tanımak, onlara yalan söylemek, oyun oynamak iken kendisini yalanların, oyunların, ihanetlerin içinde bulur. Tanıdığı insanlar yaşadığı şeyler yüzünden şeytan yeryüzünde insandan daha masum kalır. Hatta bir insan tarafından dolandırılınca şoka bile girer.Şeytan'ın bu kadar da saf ve temiz olması saçma gelsede karşısında kin kusan insanoğlu vardır. Her türlü vicdansızlık, pislik, gaddarlık, kötülük barındıran insanoğlunun yanında saf ve temiz kalması biraz da düşündürmüyor değil.
Kitap ismi, arka kapak yazısı ve önsöz beni büyük beklentiye sokmuştu. Olay işlenişini daha farklı bekliyordum. 200 sayfanın neredeyse ilk 130 syfası monoton diyebilirim. Sürekli parasını ne yapacağını okumak yerine daha fazla olay yaşayıp daha çok tecrübe etmesini dilerdim mesela. Olaydan çok sohbet var kitapta. Anlatım tarzı ve betimlemeler bence iyiydi. Yazarın tespitleri ise muhteşemdi. Çerez tadında değil, sakin kafayla okumakta fayda var. İlginç bir konu işlemiş yazarımız. Tavsiye edebilirim.