2024 35. kitabı
"Çünkü etrafına yara açanlar, her daim en yaralılar olmuştu..." Herkese selamlar! Bugün sizlere çok severek okuduğum, yüreğe dokunan bir lise kurgusuyla geldim. Kitabın dili oldukça akıcıydı, bölümler kısa tutulmuş ve gereksiz detaylarla uzatılmamıştı. En çok da bunu sevdim diyebilirim. Ayrıca tek kitaplık bir hikâye oluşu da ayrı bir artıydı. Konusuna gelecek olursak: Ahunisa, voleybol oynamayı çok seven bir genç kızdır. Ancak geçirdiği talihsiz bir kaza sonrası spora ara vermek zorunda kalır. Çevresindekiler onun yeniden sahalara döneceğine inansa da, Ahunisa kendine inancını yitirmiştir. Bunun üzerine arkadaşları, onu yeniden motive edebilmek için geçmişten gelen birini—yani onu yarı yolda bırakan eski sevgilisini—hayatına tekrar dahil eder. İşte her şey tam da burada başlar... Başta klasik bir spor ve romantizm hikâyesi okuyacağımı düşündüm ama yanılmışım. Kitap, pek çok sır ve duygusal derinlikle örülüydü. Ahunisa’nın, en güvendiği kişi tarafından nasıl yalanlara sürüklendiğini okumak kalbimi burktu. Bazı sayfalarda hüzünden, bazı sayfalarda ise mutluluktan gözyaşlarıma hakim olamadım. Özellikle dostlukları o kadar içtendi ki… Her koşulda birbirlerinin yanında olmaları çok etkileyiciydi. Ve final… Herkesin hayaline kavuştuğu o son sayfalar kalbimi umutla doldurdu. Bu kitap, umut etmeyi asla bırakmamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Kesinlikle tavsiyemdir!
Düşünce
9 Numara Bir Forma MeselesiBeyza Demir · Oleksa Yayınları · 202320 okunma