2025 100. kitabı
Seyyid Ahmed Arvasi / Milletlerin İtibarı.  Eğitimci, yazar, şair, Türk İslâm Ülküsü mütefekkiri Seyyid Ahmed Arvasi, 15 Şubat 1932 Pazartesi günü Ağrı ili Doğubayezid ilçesinde doğdu. Ailesi Van ili Bahçesaray ilçesine bağlı Arvas ( Doğanyayla) köyündendir. Babası Gümrük Müdürlüğünden emekli Abdülhakim Efendi, annesi Cevahir Hanım'dır. İlkokula Doğubayazıt'ta başlamış, ortaokulu Karaköse ve Erzurum'da okumuştur. Erzurum Erkek Öğretmen Okulu ve Erciş Öğretmen Okulundan mezun oldu. 1952 yılında Konya'nın Doğanbeyli kasabasında ilkokul öğretmen olarak göreve başladı. 1958 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji bölümünü bitirdi. 27 yıllık öğretmenlik hayatında artık Öğretmen Liseleri ve Eğitim Enstitülerinde görev aldı. 1979 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Büyük kongresinde genel idare kurulu üyeliğine seçildi. 12 Eylül 1980'den sonra tutuklanarak Mamak'ta hapsedildi. Hapisten çıktıktan sonra, 1988 yılında vefatına kadar gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Seyyid Ahmed Arvasi'nin, bütün eserleri dizisi içerisinde yayınlanan 16. kitabı Milletlerin İtibarı'dır.  Hoca eserinde,  Milletler de kişiler gibi kendi benliklerinin şuuruna varmak, kendilerini ispatlamak ve çevrelerinden itibar görmek isterler, diyerek tanımladığı kitabın ana fikrinde, millet gerçeğine ve yaşadığımız dönemde Türk milletinin ve İslam dünyasının itibarına dikkat çekmektedir. AB-Türkiye ilişkileri ve Avrupa Birliği'ne alternatifleri değerlendirmekte, insana yapılan yatırımın millete yapılan yatırım olacağını uygun dille anlatmakta, ekonomi konusunda; ekonominin bir sömürcü aracı olmaktan çıkıp, insana ve milletlere hizmet eden bir niteliğe dönüşmesi konusunda, özellikle faizin tanımını yaparak "en iyi faiz sıfır olan faiz"dir demektedir. Materyalizm, Kapitalizm, komünizm gibi değişik ideolojilerin, insan ve milletlere bakış açısındaki çarpıklıkları ortaya koyarak, İslami anlayışın, insanın hem bu dünyada, hem de öbür dünyada mutluluğuna yeter olduğu gösterilmektedir. Bankaların bir sömürü aracı olmaktan çıkartılarak, insanlığa hizmet edecek şekle dönüştürülmesinin yollarını da ortaya koymaktadır.  #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Milletlerin İtibarıSeyyid Ahmet Arvasi · Burak Yayınları · 199621 okunma