Sarah Jio 🩷
Üniversite yıllarımda okumayı en sevdiğim yazardı kendisi. Hâlâ sıkı bir okuruyum ve ne yazsa okurum diyenlerdenim. Romantizm ve dramayı çok güzel bir kurguyla ele alarak yine sıcacık bir hikâye sunmuş bizlere. Her kitabı gibi bu kitabı da içimi ısıttı. Hikâyeyi hem geçmişten hem de günümüzden aktarması, yazarımızın kendine has bir üslubu ve yine her kitabında olduğu gibi okuma zevkimi artıran noktalardan biriydi. Ne zaman bir okuyamama durumunda olsam, düşüncelerimin arasında kaybolduğumu hissetsem, Sarah Jio benim cankurtaranım oldu.
Gelelim konusuna… Karakterimiz Valentina, zor bir boşanma sürecinden geçmektedir ve bir gün, yıllardır görmediği, hatta onu terk ettiğini düşündüğü annesinin öldüğünü öğrenir. Bununla birlikte kendisine Londra’da “Kitap Bahçesi” isminde bir kitabevinin miras kaldığı haberini alır ve Amerika’dan İngiltere’ye uzanan bir yolculuğa çıkar. Çocukluğundan beri gerçek bir kitap aşığı olan ve aynı zamanda bir bookstagram olan Valentina, Londra’nın en güzel semtlerinden birindeki bu kitapçıyı görür görmez bu muhteşem yere âşık olur. İçeri giren herkesin huzur bulduğu bu sıcacık kitabevi, Valentina henüz bilmese de annesinin onun için hazırladığı sürprizlerle doludur. Ancak kitabevinin yüklü bir vergi borcu vardır ve Valentina, annesinin mirasını yaşatmakla satmak arasında bir karar vermelidir.
Yazar, tıpkı diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da sevgi, bağışlama, annelik, geçmişle yüzleşme gibi temaları sade ama duygulu bir dille ele almış. Londra’nın atmosferi, kitap kokuları ve gizemli ayrıntılarla birleşince ortaya iç ısıtan bir roman çıkmış.
Peki Valentina nasıl bir karar verecektir?
Annesi onun için nasıl bir sürpriz hazırlamıştır?
Annesinin hikâyesini öğrenebilecek midir?
Geçmişin izlerini takip ederken, Valentina gerçekten nereye ait olduğunu keşfedebilecek mi?
Benim için yine çok keyifli bir okuma deneyimiydi. Özellikle Valentina’nın bir kitap aşığı, bookstagram ve kış mevsimini çok seven biri olması sebebiyle karakterle kendimi bir noktada özdeşleştirdim diyebilirim. Sarah Jio
Okuma isteğinizi tazeleyen, yormayan ama duygusuyla sarıp sarmalayan bir hikâye arıyorsanız, Londra’dan Sevgilerle güzel bir tercih olabilir.