·536 syf.····Okunma: 15 Temmuz 2025 06:13 Çok uzun zamandır inceleme paylaşmıyorum ama bu kitabı bitirmek için hiçe saydığım uykum ve gecem uğruna yazmak istedim. Kitap başlarda gerçekten güzel ilerliyordu; fakat sonlara doğru, özellikle yaşanan saçma sapan bir olaydan sonra, işler sarpa sarmaya başladı ve açıkçası kitabın sonunu da beğenmedim. Ama Sam’e kurduğum empati ve ilk başlarda kitabın hissettirdikleri için yüksek bir puan verdim. Ayrıca belirtmem lazım kitap olay açısından yavaş ilerliyor. Ve bitirdiğimde yazara sadece neden diye sormak istedim. Çok güzel giderken ne oldu da böyle bitti? Geri kalan kısım spoiler içerecek.
Sadie:
Kendisini boğmak istemem dışında hiçbir sıkıntım yok. Karakterin aldığı kararlara, girdiği aptal triplere çok sinir oldum. Dov ile olan ilişkisi, Sam’e davranışları gerçekten çok saçmaydı. Kendi hayatındaki tüm sorunları sanki Sam yaratmış gibi onu suçlaması beni delirtti. Sıkıntı ya bende ya Sadie’de ama bence çok bencil bir karakterdi. Takdir ettiğim tek şey, o dönemde erkek egemen bir iş alanında kendini var edebilmiş olmasıydı. (Ve Marx’ı gerçekten sevdiğine zerre inanmıyorum.)
Sam:
Ben Sam’i gerçekten sevdim ve zaman zaman empati de kurabildim. Zaten bacağı yüzünden zorluklarla dolu bir hayatı varken, bir de kayıp üstüne kayıp yaşadı (tabii bir de Sadie’nin aptal triplerini çekmek zorunda kaldı). Annesi, Marx, dedesi… Sam’e sinirli olduğum tek nokta, Marx’a karşı olan nankör tavırlarıydı; ama o kadar da olsun artık.
Marx:
Bu karakter gerçekten herkesin hayatında sahip olmak isteyeceği bir arkadaş ve insandı. Ve kesinlikle ama kesinlikle bu sonu hak etmemişti. Marx, Sam’den de Sadie’den de daha iyi arkadaşları hak ediyordu.
Ve son olarak, kitap yaş aralığı olarak biraz daha 17-18 olabilir, bazı bölümlerden dolayı.
Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim