2025 41. kitabı
Gökyüzü Düşerken... Beni çok etkiledi... Annelerini kaybettikten sonra, kız kardeşiyle birlikte babaları tarafından büyütülmek üzere Toskana'daki malikanesinde yaşayan Yahudi amcalarına gönderilen iki küçük kız çocuğundan büyük olanının ağzından anlatılan hikaye, yazarın hayatından izler taşıyor. Etrafında olan biteni çocuk aklıyla analiz etmeye çalışan Penny, gittiği Katolik okulunda hayatına hükmeden İsa ve Duçe arasında hayatını anlamlandırmaya çalışırken arka planda faşizmin ayak sesleri duyuluyor. Okurken gülümsüyorsunuz ama aslında bu gülüş acıklı bir gülüş, çünkü 1930'larda yaşanan savaşa, yerinden edilmişliğe, büyüme hakkı tanınmamış çocukların varlığına dair bazı şeyler biliyoruz. II. Dünya Savaşı sırasında İtalya'daki Faşist rejim altında masumiyetin ve ailenin kaybı, Penny'nin gözünden, keskin, nükteli fakat çok gerçek bir üslupla anlatılıyor. Çok sevdim. .. .. "Konu: "Mussolini'yi babamız gibi severiz." Ödev: "Ben Benito Mussolini'yi babamdan daha çok seviyorum, çünkü babam yok. Her zaman eniştemin yanındayım, bu yüzden Mussolini'yi eniştem gibi seviyorum."
Gökyüzü DüşerkenLorenza Mazzetti · Odipa Yayınları · 202514 okunma