2025 37. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2025 16:18
Kırk bir yıllık suskunluğun ardından gelen iki dostun yüzleşmesini anlatan "Mumlar Sonuna Kadar Yanar' bol gerilimli atmosferiyle bu sıcak yaz günlerinde içimize buz gibi soğukluk veren bir kitap oldu benim için. Dostluk, kıskançlık ve ihanet temaları üstünde yoğunlaşan kitapta savaş yıllarında elini eteğini hayattan çeken yaşlı bir generalin, gençlik yıllarında dostunun onu terk etmesi üzerine içinde tutup geleceği güne kadar sakladığı duygularını okuruz. İkisinin buluşması üzerine general kırk bir yıllık duygu dünyasının hesabını ölmüş eşinden ve dostundan soracaktır. Konusu aşk üçgeni gibi klişe görünse bile yazar konuyu öyle bir anlatmış ki diken üstünde bir hayalet hikayesi okuyor gibi oluyorsunuz. General ve müziğe hayatını adamış arkadaşının askeri okulda başlayan dostlukları da dönemin siyasi ve sosyal hayatına ışık tutuyor. Nereden baksanız derinliği muazzam olan bir kitap, bunun üzerine size de tavsiye ederim.
Mumlar Sonuna Kadar YanarSándor Márai · Yapı Kredi Yayınları · 20246,5bin okunma