·304 syf.····Okunma: 16 Temmuz 2025 23:44 Tiktok’ta görüp aşırı övüldüğü için okudum. Kitabın baştan sona yabancı okurların abartması olduğunu düşünüyorum. Konu olarak çok klişeydi. Kitabında başını okurken sonunda ne olacağını rahatlıkla tahmin ediyorsunuz.
Kitap enemies to lovers konulu olarak geçse de ve Liz, Wes’i kitabın başında “kötü çocuk” olarak adlandırsa da Wes’in tamamen iyi bir karakter olduğunu düşünüyorum. Bence kitap daha çok Friends to Lovers tarzında.
Liz, küçüklüğünden beri annesiyle romantik komedi filmleri izleyerek büyümüş ve zamanı geldiğinde doğru adamı bulacağına inanan bir kız.
Annesi öldüğünde romantik filmelere olan ilgisi daha artıyor.
Wes ise Liz’e küçüklüğünden beri sataşan ve onu sinir etmeye çalışan ana erkek karakterimiz.
Mezuniyet balosunun yaklaştığı zamanda okula Liz’in küçüklüğünden beri aşık olduğu Michael Young geliyor. Liz, Michael’ı elde etmek için Wes’le anlaşma yapıyor. Ama kitabın sonunda doğru erkeğin Wes olduğunu anlıyor.
Bana doğru gelmeyen kısım Wes’in Liz’e küçüklüğünden beri aşık olmasına rağmen Mezuniyet balosunda Liz’i tamamen görmezden gelerek Alex’le dans etmesi hatta Liz ile buluştukları gizli bölgeye Alex’i sorgulamadan rahatça götürmesi. Burası oldukça gereksiz bir kısım ve kitabı uzatmak için olduğu belli.
Bunun dışında kitap güzeldi ama oldukça sade ve entrikasız bir kitap olduğu için abartılacak kadar mükemmel değildi.