·378 syf.····Okunma: 17 Temmuz 2025 03:03 Nurullah Genç'in biyografisi "Omuzlarımda Dünya"yı daha öncesinde okumuş ve Bekir Ağa'ya bolca değinmişti. Sonrasında bu kitabını da okumaya karar vermiştim. Kitapta geçenler tarihe ışık tutuyor ve bu coğrafyada hala yaşanabilecek olaylar. Öyle bir durumda ne hissedilir ne yapılır hepsini insanın içine işlercesine anlatmış. O günler tekrardan yaşandığında insana rehber olacakçasına nir eser. Kitapta başkasına yapılan yardımın aslında kendine yapıldığı ve her zorlukla beraber bir kolaylığın da olduğu gerçekleri çokça zikrediliyor. Ama nazarlık olurcasına söyleyeceğim durum da "Omuzlarımda Dünya" kitabında belli aralıklarla değindiği Bekir Ağa'nın köye dönüş sonrası yaşamını daha ayrıntılı anlatmaması olmuş. Köyü tekrar imar etmesi, köyü tekrar yaşanabilir hale getirmesi ve köydeki geçen zamanı daha ayrıntılı anlatabilirdi ya da bu bölümü de başka bir kitapta yeniden yazabilir-yazmalı.
Kitap güzel, okunmalı. Yazarın eline sağlık.
Anti parantez-Tatyana karakterinde de mutlu bir son beklemedik değil hani, ama nasip.