2025 37. kitabı
Nemly von Lipwig, çok iyi bir dolandırıcı, yalancı ve daha niceleri.Yine bir gün yüklü miktarda bir para çaldı ve tutuklandı, suçu ise idam edilmek oldu ve edildi de ama şans eseri ölmedi çünkü melekler ona yeni bir şans verdi. Ataerk Vetinari onu Ankh-morpork postanesinin genel müdürü ve başpostacısı yaptı ancak Nemly sonradan öğrendi ki ondan önce başpostacı olan 4 kişi gizemli şekillerde merdivenlerden veya yüksekten düşerek ölmüşler, yoksa şimdi sıra kendisinde mi? Halk, Büyük Hortum şirketinin kurduğu Klak kulelerindeki yeni nesil haberleşme daha hızlı olduğu için artık postaneyi kullanmıyorlar ancak Nemly ve arkadaşları bu durumu değiştirmek üzere, 40 küsür yıldır dağıtılmadan bekleyen bir sürü mektup yığını olsa bile o mektuplar sahiplerini bulacak çünkü uzun zamandır dağıtılmayı bekleyen mektuplar dile geldi ve Nemly ile konuştu “Teslim et bizi!” Peki klaklarla iletişime hız kazandıran bay Reacher Gilt mi kazançlı taraf olacak? Yoksa pullu, parfüm kokulu, kuru çiçeklerin konulduğu, kırmızı ruj izli, güzel el yazışarıyla yazılmış, çokça anı barındıran mektupların olduğu postane sahibi Nemly von Lipwig mi? Yine müthiş bir kitaptı.Diskdünya evreninin tek kötü yanı, her bir kitabın su gibi akması ve çok hızlı okunarak çabucak bitivermeleri.Bu kitapta da Nemly Von Lipwig kalbimi kazandı.Ataerk Vetinari yine muhteşemdi. Meleklere inanır mısınız ya da melek gibi bir iyiliğe sahip olan, size yeni şanslar yaratabilen insanlara?Bu kitap sayesinde böyle bir şeyin mümkün olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
PostaneTerry Pratchett · Delidolu Yayınları · 202310 okunma