Puan vermedi·384 syf.····Okunma: 20 Temmuz 2025 11:19 Aile dizimi kurucusu Alman filozof ve psikoterapist Bert Hellinger’in çalışmalarından yola çıkarak oluşturduğu sistem, sistemin işleyişi ve uygulama örneklerinden oluşuyor kitap. Aile dizimiyle ilgili ilk okumanızsa bu kitap size biraz karışık gelebilir. Ayrıca kitabı okuyanlar çok fazla tekrardan oluştuğunu dile getirmiş. Açıkçası ben okurken her bölümün inceliklerle, önemli olan kısımların tekrardan hatırlatılarak ve detaylandırılarak aktarılmaya çalışıldığını düşündüğüm için hiç rahatsız olmadım. Ama bir solukta okunabilecek bir kitap olmadığını da söyleyebilirim. Bu alana ilginiz varsa “Svagito R. Liebermeister- Sevginin Kökleri” kitabıyla başlamanın daha iyi olacağını düşünüyorum. O kitapta daha sade bir anlatım mevcuttu.
Aile dizimi eğitimi aldığım için bu kitabı okumak istedim. Özellikle konstelasyon (bir sistem içerisindeki öğelerin birbirine göre konumu, durumu ve birbiriyle etkileşimi) çalışmalarının olduğu bölümleri gözümde canlandırabildim. Anne-baba-çocuk, kadın-erkek, sağlık-hastalık, iş-başarı, ruhani boyut vb. konuları düzen, denge, aidiyet yasaları temelinde oldukça ayrıntılı anlatılmış. Kitap aile dizimi uygulayıcılarına rehber niteliğinde. Benim için oldukça faydalı bir okuma oldu. İlgi duyan ve merak edenlere okumalarını öneririm.