ilkini gercekten cok begenerek okudum, konusunu, islenisini cok farkli buldugum bir kitapti fakat ve fakat ikincisi beni o kadar hayal kirikligina ugratti ki… bitiremiyorum kardesim bitmiyor kitap elimde surunuyor hatta kitap okumaktan korkar hale geldim bende bir sorun mu var? bitiremeyecek miyim bir daha hicbir kitabi diye dusunun…281. sayfaya geldim 30-50 sayfada bir 1 gun ara veriyorum. sevmeme sebeplerim asagida ektedir, saygilarimla:
1. enva ve dacre savasinin mantigi ne tam olarak? neye hizmet ediyor? iki asigim kavgasina milyonlari suruklemisler sacma sapan bir sey
2. dacre’i envadan daha cok sevdim ama yani sen ‘tanri’sin sozde ama ne kadar salakca bir stratejin var anlamadim (asagida inceleme giren arkadasa buradan selam cok haklisin gercekten) romani yaninda tutmak sonrasinda iris’i kendi safina cekmeye calidmak falan gereksiz isler
3. evet cok tatlilardi basta iliski olarak ama sonrasinda donemin? sartlarindan olsa gerek 18 yasinda iki kisinin askini mi okuyorum yoksa 50 yasindaki iki kisinin askini mi okuyorum anlamadim icim bayildi aralarinda daha fazla ates, arzu vs beklerdim yetmedi (attie&tobias fav)
4. ne savas ne ask on planda degildi bu guzeldi ama ikisine de cok fazla derinlik verilmemisti bence mesela iris ve attie tekrar cepheye donduler ama iki makale yazip geri donduler sonrasinda iris son kalan birligi kurtardi vs bir seyler oldu yasandi ama ne yasandi anlamadigim bir kitap oldu acikcasi
281de birakfim cok uzulerek oysaki kitabi satin da almistim ama elimde surunuyor ilerisinin daha cok icimi bayacagini ve sacma sapan seyler yasanacagini dusunerek bu kitabi okumaya son veriyorum
5 aylik rs donemimden beni cikarir sandim ama daha kotu oldum bu kitap yuzunden cok mutsuzum
dipnot: sunu eklemek istiyorum ki geldigim yere kadar okudugum kisimda forestin abiligi bana hic gecmediozur dilerim ama sen cephedeyken kiz kardesin neler yasiyor olumune kosuyor sana geliyor KIZ CEPHEYE GERI DONUNCE SEN SEVGILI YAPIYORSUN YA