2025 45. kitabı
Tapınak "Akrep, her ikisini de öldürse bile, onu nehrin karşısına taşıyan kaplumbağayı her zaman sokacaktı. Çünkü bu onun doğasıydı." İzne ayrılan Jeppe, hem biraz kafasını dinlemek hem de kalbindeki kırıkların iyileşmesi için Bornholm Adası'na gider ve orada bir kereste fabrikasında çalışmaya başlar. Bu sıralarda da Kopenhag'da bir parkta bir bavulun içinde ikiye ortadan ikiye bölünmüş bir ceset bulunur. Soruşturmanın başında yer alan Arnette ekiple birlikte cinayeti çözmek için uğraşmaktadır. Buldukları ipuçlarından bazıları onları Bornholm Adası'na götürür. İlk etapta Jeppe'den uzaktan destek alan Arnette daha sonra adaya gider ve yerel ekip ile birlikte ipuçlarının peşine düşer. Fakat her defasında hayal kırıklığına uğrarlar. O sıralarda adada olan Esther de bir şekilde bu işe dahil olur. Ve Esther'in bulduğu bir bilgi Jeppe'nin harekete geçmesine neden oldu. Ama Arnette ile telefon bağlantısı kopan Jeppe oraya gittiğinde neyle karşılaşacağından habersizdi. Serinin dördüncü kitabında ters köşeler yine harikaydı. Kesinlikle okuduğum en iyi ters köşeli polisiye serilerden. Üstelik bu sefer sadece katil değil başka ters köşeler de vardı. Veee ben bu seriye kesinlikle bayıldım. Hala okumadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz. Neyden kaçarsan, onu yanında taşırsın. Tam huzur içinde olabileceğini düşündüğün anda, karmaşa yolunu bulur ve seni tekrar derinlere doğru iterdi.
TapınakKatrine Engberg · The Kitap Yayınları · 2023165 okunma