2025 40. kitabı
Serinin üçüncü kitabı olan Ateşin Varisi, önceki kitaplara göre biraz daha durağan ilerlese de, karakterlerin iç dünyalarına ve bireysel yolculuklarına daha fazla yer vermesiyle farklı bir tat sunuyor. Artık olaylar sadece Celaena çevresinde değil, genişleyen karakter kadrosuyla birlikte birçok cephede yaşanıyor. Bu da zaman zaman hikâyenin bütünlüğünü zedelese de, evrenin ne kadar büyüdüğünü ve derinleştiğini gösteriyor. Her bölümde farklı bir karakterin gözünden olayları takip etmek, hikâyeye katmanlar ekliyor ancak herkesin başka bir yöne savrulması, bir bütün olarak ilerleyen bir anlatıdan uzaklaştırıyor. Bu da akıcılığı biraz zayıflatıyor. Yine de, tüm bu dağınıklığın bir amacı olduğu hissediliyor; yazarın bu karakterleri sonunda bir noktada birleştireceğine ve güçlü bir toparlama yapacağına dair umut veriyor. Her ne kadar ikinci kitap kadar sürükleyici olmasa da, Ateşin Varisi karakter gelişimlerinin derinleştiği, serinin ruhunun değişmeye başladığı bir dönüm noktası gibi. Şimdi sırada dördüncü kitap var umarım karakterler yeniden bir araya gelir ve olay örgüsü daha güçlü bir şekilde toparlanır.
Ateşin VarisiSarah J. Maas · Dex Yayınları · 20202,807 okunma