2025 35. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2025 00:00
Serinin bu bölümünde Perrin,karısı Faile’yi Shaidoların elinden kurtarmak için Seanchanlar ile ittifak kurar. Faile’nin kurtarılışı eserin uzun bir bölümünü kapsamaktadır. Beyaz Kule’yi Elayda’dan kurtarıp birleştirmeyi hedefleyen Egwene ise Tar Valon’da esir düşerek çömezlikle cezalandırılır. Tüm eziyetlere katlanan Egwene,Amyrlinlik iddiasında bulunmaya devam eder. Üstelik Kule’deki çömezler hatta bazı Aes Sedaileri dahi kendi tarafına çekmeye başlar. Mat Cauthon,Dokuz Ayın Kızı Tuon ile yolculuğuna devam eder. Seanchanların gelecekteki kraliçesi ile olan bu yolculuk,kitabın en sürükleyici bölümlerini içeriyor. Mat,Seanchanlardan kaçar ve kimi zaman da onlarla savaşmak zorunda kalır. Kehanetlerde de görüldüğü üzere Mat ve Tuon evlilik bağıyla birbirlerine bağlanırlar. Elayne,büyük mücadeleler sonucunda Caemlyn tahtında kalmayı büyük oranda başarır. Kendisine sorun çıkaran diğer evleri de kendine bağlar. Bu arada Rand’dan olan ikiz çocuklarını taşımaktadır. Onları sağlıklı bir şekilde doğurması için Brigitte dahil herkes Elayne’e karşı hassas davranmaktadır. Saidin’i temizleyen Rand,bu bölümde pek fazla ortalarda yok. Büyük bir trolloc ordusunu yok etmesi ve terkedilmişlerden Semirhage’i yenmesi-ki bu karşılaşmada bir elini şerateş saldırısıyla kaybeder-dışında diyelim… Sonuçta Tarmon Gai’don yaklaşıyor,vaziyet alın!
Fantastik
Düş HançeriRobert Jordan · İthaki Yayınları · 2021561 okunma