·599 syf.····Okunma: 23 Temmuz 2025 13:18 Bugün baktığımız zaman Cumhuriyetin ne kadar büyük bir hediye olduğunu görmekte zorlanıyor insan. Bir ülke kurmanın ne kadar zor bir şey olacağını hayal bile edemiyoruz. İşte bu kolaylıkları bize sağlayan bu büyük insan, bir de bize hesap verme zahmetine giriyor. Nutuk, Atatürk'ün samsuna çıkmasından (1920), 1924'e kadar neler yaptığının bir hesabıdır.
Cumhuriyet tarihi için bir temel eser nutuk. Bizzat onun kurucusu tarafından anlatılan bir hikayesidir. Dört bir yanı düşmanla dolu olması yetmezmiş gibi içimizin de hain kaynadığı o zorlu koşullarda bir dehanın bir ulus, bir devlet yaratma girişimi ve bu girişimde nasıl başarılı olduğunu bize gösteriyor, anlatıyor.
Her Türk evladının okuması, anlaması ve özümsemesi gerek bu düşünceleri. Özellikle de gençlerin. Okudukça daha da hayran olduğumuz büyük bir lidere sahip olduğumuz için gerçekten çok şanslıyız. Bugün aynı coğrafyada bulunduğumuz Irak, Afganistan, Mısır, Pakistan gibi ülkelerden bambaşka olma sebebimiz Atatürk'tür.
Vatan sevgisi, mükemmel kişiliği, dehası ve bilim aşkıyla tek idolüm, Sevgili Atam. Sonsuz teşekkürler olsun sana bize bir vatan, bir ulus, bir gelecek bıraktın. Görevimiz ne pahasına olursa olsun bize bıraktığın bu mirası ilelebet payidar kılmaktır.