2025 4. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2025 00:06
Öncelikle yayınevine serilerini devam ettirme konusundaki istikrarsizligi konusunda tek birşey diyebilirim Allah belanizi versin . Bu kadar geç yayınlamak nedir. Diğer kitaplari unuttum baştan okumayı düşündüm seriyi ama bir kitap daha var büyük ihtimalle bir kaç yıl sonra yayınlar yayınevi o sebeple son kitabı tekrar okudum bu kitabı anlamak için ama birçok detayı unuttum haliyle. Yani çok farklı terimler vardı ve kitabın sözlük kısmı bunu anlamak için yeterli değildi bence. Bu tarz kitaplarda sözlük, harita ve hiyerarşik sistem daha anlaşılır olmali gerekiyor diye düşünüyorum. Bu sebeple anlaşılması çok zor bir kitapti çoğu yerde. Yazar kitabı mantıklı bir şekilde uzattı bence. Tamam kahramanlarımız bir devrim yaptı ve bir cumhuriyet kurdu ama mesela esas bu sistemi devam ettirebilmekte. Bence yazarın bu konuya değinmesi çok iyi olmuş. Lakin dengeler çok ani değişiyor. Bir anda herkes ölmeye başlıyor ne olduğunu anlamak zaman alıyor. Çok fazla vahset ve entrika var. Bu harika birşey ama ne bileyim bu kadar büyük güç dediğimiz insanların bir anda dibi boylamasi pek mantıklı gelmedi. Yapılan kıyımlar çok mantık dışı geliyor. İnsanlar kurulan entrikaya çok çabuk kurban ediliyormus gibi yazmış yazar. Bu kadar da olmamalı diye düşünmeden edemedim. Okurken hevesimi kaçırdı ama çok az. Olaylar ve yaşanan vahşet inanilmaz güzel ama. Yazar gerçekten çok acımasız yani. Ve anladım ki bu seri boyunca en sevdiğim karakter Victra. Onun sahnelerini bayıla bayıla okudum. Bu kadına hayranım. Lysander sahneleri de bir o kadar beni boğdu. Bu karaktere süper kahraman ithemleri yuklenmis. Çok yordu. Tam yolun sonu gözüktü diyorum yine bir mucize oluyormus gibi hissettiriyor. Yani pek bir yere koyamadim bende. Hikayeye bir amac katıyor elbette ama yazarın gittiği yoldaki mantık biraz sallantılı gibi geldi. Yine de bu seriye bayılıyorum umarım bir sonraki kitap en kısa sürede yayımlanır. İnsallllaaaahhhgg
Karanlık ÇağPierce Brown · Pegasus Yayınları · 202385 okunma