·544 syf.····Okunma: 20 Temmuz 2025 00:16 Normalde kitabı bu ay okumayacaktım çünkü ikinci kitaba 1 puan vermiştim. Arkadaşımla seriye beraber başlayıp beraber bitirmek istediğimiz için bu son kitaba başlamak gafletinde bulunduk.
Maksimum 1 kitapta toplayabileceği konuyu 3 kitap +1000 küsür sayfaya yayan yazarın başka kitaplarına şans vereceğimi sanmıyorum.
Kitabın ilk yarısına kadar Lou'nun sorunları uzatıldıkça uzatılmıştı. Ne yanındakiler durumunu fark etti ne de bir olay oldu. Sonrasındaki bölümde de Reid'e bir şeyler oldu ve biz ilk kitabın 100-150 sayfasına dönmüş gibi tekrar okumak zorunda kaldık.
Okuma süreci çok yıpratıcıydı. Bu kitabı okurken başka kitaplarla çapraz yaptım ve bitirdim. Asla akmadı. Olaylar çok saçma ilerliyordu ve sinirden güldürüyordu. Ana karakterler haricinde yan karakterleri daha çok sevdim. Özellikle Ansel... Küçük bir yerde onunla ilgili dokunaklı bir bölüm vardı ve yine dayanamayıp ağladım. Bu 3 puan tamamen Ansel içindir.
Genel olarak seriyi asla önermiyorum. İlk kitapta yakaladığı başarıyı devamında yerlerde süründürdüğü için bu yazarla vedalaşıyorum.
Daha iyi kitaplarda görüşmek üzere...
İyi okumalar.