·312 syf.····Okunma: 15 Temmuz 2025 18:22 Herkese merhaba,
Uzun zamandır okumak istediğim kitabı kısa sürede bitirdim. Çevremdeki arkadaşlarım yazarın en iyi kitabı olduğunu söylediklerinde beklentim en üst düzeye çıkmıştı.
İçinde çok fazla ters köşe barındıran bu kitabın konusunu anlatmayacağım. Beni rahatsız eden birkaç noktadan bahsedeceğim ve bunların tamamı spoilerdir.
Kitabın sonlarına doğru okuduğumuz kadının aslında ana karakter olmadığını ve ana karakterin aslında gizemli kadın olduğunu ve evlilik yıl dönümü mektuplarını onun yazdığını öğreniyoruz. Bu çok iyi bir ters köşe olmasına karşın kocasının ana karakter sandığımız kadının aslında aldattığı kadın olduğu gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Bunu öğrendikten sonra ben intikam alma sürecine döneceğini sanarken aslında her şey dibe çöktü.
Aldatılan kadın eski kocası ve kocasının yeni eşi (eski arkadaşı aynı zamanda kadının) tatilini planlarken asıl hedefi kocasını geri alabilmekmiş. Ben buna çok sinir oldum. Adamın insan yüzlerini seçememe gibi bir rahatsızlığı var ve aldatırken "sen sandım" diyerek çok saçma bir savunma yapıyor. Adamın annesi o küçükken araba kazasında ölüyor ve o insan yüzlerini seçemediği için katili tarif edemiyor. Aslına katilin kendisi olduğu ve arabayı kendisinin kullandığı artı olarak da yeni eşinin o zaman arabada olduğu ve kazayı birlikte geçirdikleri ortaya çıkıyor.
Çok fazla detay var burada yaza yaza bitiremem ama genel olarak demek istediğim şu ki adamın yaptığı her şey yanına kar kaldı. Eski eşi ona geri döndü. Sahte bir mutluluğa döndü olay.
Farklı bir son hayal etmiştim. O yüzden bu puanı verirken çok da üzülmedim.
Başka kitaplarda görüşmek üzere.. İyi okumalar.