2025 4. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2025 20:52
️Kitaptan Anladıklarım Sevgili Jehan Barbur’un Uyumsuza Notlar’ı, sanki en yakın dostunla bir kahve eşliğinde hayat üzerine derin bir sohbete dalmışsın gibi hissettiriyor. Kitap, kısa kısa yazılardan oluşuyor; aşk, yalnızlık, kayıplar ve arada bir yüzünü güldüren küçük mutluluk anları… Jehan bunları öyle içten, öyle bizden bir dille anlatıyor ki, okurken “Tam da benim hissettiklerim!” diye düşünüyorsun. Hayatın bazen insanı dışarda bırakan, karmakarışık hallerini öyle yalın, öyle samimi bir şekilde aktarıyor ki, ağır laflar etmeden, içimizden biri gibi konuşuyor. Bir anısını ya da duygusunu paylaşırken, sanki elini kalbine koyup “Bunu yaşadım, sen de yaşadın mı?” diye soruyor. Kitapta Tomris Uyar’a ayrı bir yer ayrılmış. Jehan, Tomris’e duyduğu hayranlığı, onun o keskin ama bir o kadar naif kaleminden, duruşundan nasıl ilham aldığını öyle güzel ifade ediyor ki, Tomris’in dünyasını sen de yeniden keşfediyorsun. Onun hem güçlü hem kırılgan ruhuna, edebiyattaki izlerine Jehan’ın gözünden bakarken, sanki Tomris’in melankolik ama dimdik duruşu satırlarda canlanıyor. Jehan’ın Tomris’e yazdığı bu içten satırlar, onun duygularına nasıl ayna tuttuğunu hissettiriyor, adeta bir saygı duruşu gibi. Kısacası, Uyumsuza Notlar, hayatın inişli çıkışlı yollarında kendini bazen kenarda kalmış hissedenler için yazılmış, sıcacık bir dost muhabbeti gibi. Tomris Uyar’a dair o içten, duygu dolu satırlar kitabı daha da özel kılıyor. Okurken hem Jehan’la hem de Tomris’le bir bağ kuruyor, yalnız olmadığını hissediyorsun.
Uyumsuza NotlarJehan Barbur · Doğan Kitap · 2019128 okunma
1 +1'leme