2025 19. kitabı
Genel Bakış SPOİLER İÇERİR Kitabın adını, son öykü olan “Kadınsız Erkekler”den alıyor. Yazar, her bir öyküde farklı bir erkek karakterin kadınlarla ilişkilerinde yaşadığı problemleri, yalnızlıkları ve duygu dalgalanmalarını anlatıyor. Her öykü bir ağıt gibi; aşkın, kaybın, aldatılmanın ve yitirmenin izlerini taşıyor.  ⸻ Öykülerden Öne Çıkanlar • Drive My Car: Tiyatro oyuncusu Kafuku, eşinin ölümünün ardından kendisini aldattığını öğrenir. Beklenmedik biçimde bu durumu şoförüyle paylaşır, duygularını anlamaya çalışır. Sessiz bir içsel sorgu eşliğinde ilerler.  • Yesterday: Çocukluk arkadaşıyla ilişkisi zamanla erimeye başlayan Kitaru, sevdiği kişinin en yakın arkadaşıyla birliktelik yaşamasını önerir. Monotonluk ve utanç içinde kendisini anlamaya çalışırken okuru düşündürür.  • Bağımsız Organ: Plastik cerrah Tokay, aşka düşebileceğini reddeder. Ancak aşık olduğunda kendini yok etmeyi seçer. Bu öykü, tutkuyu ve kaybı cesurca ele alışıyla dikkat çekiyor.  • Şehrazad: Gizemli bir kadının anlattığı hikâyelerle tanışırız. Hem anlatının akışı hem de kadının düalitesi okuru derin düşüncelere sevk eder.  • Kino: Aldatılmış bir adam, yeni bir bar açar ve büyülü gerçeklikten beslenen hayatlarla karşılaşır. Dram ile fantaziyi başarılı biçimde harmanlar.  • Âşık Samsa: Kafka’nın Dönüşüm hikâyesine gönderme yapar. Gregor Samsa gibi “insana dönüşmeye” çalışan bir adamın hikâyesi, klasik metne nüanslı bir tepki sunar.  • Kadınsız Erkekler (son öykü): Bir kadının ölümüyle iki erkeğin yaşadığı derin boşluk ele alınır. Tüm öykülerin izlerini toparlayan etkileyici bir kapanış sunar.
Kadınsız ErkeklerHaruki Murakami · Doğan Kitap · 20255,1bin okunma