···Okunma: 27 Temmuz 2025 17:37 OF BAYILDIM MÜTHİS BİR KİTAPSIN!!
Oncelikle kitaba baslamadan once biraz onyargılıydım cunku cevirisini hic begenmeyenler (hatta okuyamayanlar???) olmus.Kitabın cevirisi bence o kadar kendine has o kadar guzel ki.Zaten her seyi ana karakterimiz Jude’un bakıs acısından dinliyoruz,ingilizce versiyonunu da biraz inceledim kitabın o yuzden ben yazarın diline “özgün”diyecegim.Karakterlerimize ve olay örgüsüne gelecek olursak…Jude Duarte.Such a woman. İlk sahneden beri karakter gelisimine,olaylar karsısında durusuna ve kendisine asık oldum.Sonra Cardan Greenbriar…Yani basta asırı nefret etmistim ama sonradan fikrim degisti ehe:)Genel olarak kitaptaki karakterlerin hepsinin karakter olusumlarını ve birbiriyle etkilesimlerini gercekten cok begendim cok guzel yazılmıs uzun uzun bahsetmeyecegim ama ornegin Madoc ve Jude’un iletisimi benim bazı sahnelerde kalbimi kırdı…Neyse overallda 10 verirdim aslında ama 9 vermemin tek sebebi COK AZ jude ve cardan sahnesi okumamız.YA slowburn dedik de BURN ARTIK BURN YANİ!?Kriz gecirdim basbasa kalsınlar diye.O yüzden simdi kosa kosa 2. kitabı almaya gidiyorum!!