2025 10. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 02:31
2020 yılında okuma listeme aldığım kitabı 5 yıl sonra okuduö ve keşke daha önce okusaydım dedim. Kitapta İslam dünyası ve Pakistan'ın ilk kadın başbakanı olan Benazir Bhutto'nun hayatı anlatılıyor. Daha doğrusu kendi kaleminden onun hayatını okuyorsunuz. Kitabını tamamladıktan iki ay sonra zalimce bir suikast sonucu öldürülüyor. Babası ve kendisi bütün hayatını halklarının daha adil bir yaşama sahip olabilmeleri için harcamışlar. Babası, iki erkek kardeşi ve kendisi dahil ailesinden 4 kişinin nasıl zorluklar çektiği ve nasıl öldürüldüğü anlatılıyor. Kitabı okurken her sayfasından alıntı yapmak istedim ki bu platformda en fazla alınyı yaptığım kitap oldu.. özellikle ülkemde yaşanan belli başlı sorunların aslında farklı ülkelerde farklı zaman dilimlerinde yaşandığını da gördüm. Kitapta 70li, 80li ve 90lı yıllar anlatılıyor. Şu an 2025 yılında hala benzer şeyleri güzel ülkemde görmek çok üzücü.. Eğer siyasi konuları okumaktan hoşlanıyorsanız kesinlikle en kısa sürede okumanızı tavsiye ederim.
Doğu'nun KızıBenazır Bhutto · Pegasus Yayınları · 2009189 okunma