2025 19. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2025 20:06
Anadolu’nun dört bir yanından kopup gelen hayatların, Ankara'nın bambaşka semtlerinde şekillenen yaşamların ve Gölcük depreminden sağ kurtulan ya da o felakette yitip giden insanların hikâyelerinin büyüleyici bir bileşimi bu kitap. Bir tarlada fındık toplayan bir grup insanla, şarkıcı olmanın hayalini kuran bir gencin; Kore Savaşı’na giden üç askerin yaşamını bir şekilde kesiştiren… Güzeller güzeli bir kıza körkütük âşık birkaç kişinin yollarını, define peşinde koşanların öyküsüyle bağ kurdurabilen hayranlık uyandırıcı bir roman. Her biri başlı başına roman olacak derinlikteki hikâyeler, tek bir kitapta güçlü ve sade bir dille harmanlanıyor. Dünyanın küçüklüğü, kitapta birer çengelli bulmaca gibi görünen yaşamların birbiriyle bütünleşmesiyle çok güzel kavranıyor. Tesadüf gibi görünen bağlar, aslında hayatın görünmeyen örgüsünü gözler önüne seriyor. Mahir Ünsal Eriş, sadece karakterler arasında değil; coğrafya, duygu ve zaman arasında da köprü kuruyor. Samimi, içten, derin… Ve her sayfada kulağımıza adeta fısıldıyor: *“Burası dünya yahu, burası bu kadar işte.”* Hiç çekinmeden söyleyebilirim: Alın, okuyun. Kendinizden parçalar bulacaksınız.
Dünya Bu KadarMahir Ünsal Eriş · Can Yayınları · 20221,646 okunma