K. A. TUCKER~ALASKA’NIN KALBİNDE~
Selam.Bugün sizlere ilk kitabını çok severek okuduğum ve ikinci kitabını merakla beklediğim serinin o beklediğim kitabı ile geldim. İlk kitabını çok sevmiş hatta bazı yerlerin ağlayarak okumuştum.Calla ve babasının yıllar sonra kavuşmasını ama bu kavuşmanın ne yazık ki kısa sürmesini kalbi kırık bir şekilde okumuştuk.İlk kitapta Calla yıllardır görüşmediği babasıyla kavuşmak için Alaska’ya gitmişti ama bu kavuşma acı bir veda ile sonlanmıştı.Calla burada yalnızca babasının değil kalbinin sahibi olan kişiyide bulmuştu.Jonah ile aralarında büyük bir aşk doğmuştu. Ama Calla sonunda Toronto’ya geri dönmüştü. Aradan geçen iki aya rağmen Calla’nın aklı da kalbi de Alaska’daydı.Jonah’ın sürpriz yapıp çıkıp gelmesiyle aralarındaki hasret sona ererken Jonah,Calla’ye onunla birlikte Alaska’ya gitmesini teklif eder.Calla aşkı uğruna buna bir şans verir ve Jonah’ın peşinden Alaska’ya gider.İkinci kitap ilkine göre daha yavaş ilerlese de okurken keyif vermeyi de ihmal etmedi.
Hem Calla hem Jonah birlikte bir hayat sürdürebilmek için yeni kararlar almışlardır.Calla tüm hayatını geride bırakırken Jonah da pilotluk yaptığı firmadan ayrılıp kendine yeni bir iş kuracaktır. Bunun için de önce kendilerine bir ev alırlar ama bu ev gözlerden çok fazla uzaktır.Ve durum Calla’nın gözünü çok fazla korkutur.Bir anda kendini Alaska’nın zorlu koşullarına ayak uydurmaya çalışırken bulur.Önce aldıkları evi adam etmeye başlar sonra da ısrarcı komşusu sayesinde çiftçiliği öğrenmekle uğraşır.Tüm bunlarla mücadele ederken Jonah neredeyse tüm zamanı göklerde geçirmektedir ve bu durum Calla’yı çok fazla korkutmaya başlar.Kendisinin de annesi gibi olacağını düşünür.Jonah da sürekli onun kaçıp gideceğinden korkmaktadır.Ve sonunda Calla dayanamaz ve patlar ama kendini yine Jonah’ın kollarında bulur çünkü onun gitmek gibi bir niyeti asla yoktur.
İkilinin yeni hayatlarına adapte olma sürecini okurken açıkçası Calla’yı daha çok kendinden feragat eden taraf olarak buldum.Bu yolda özellikle alışma sürecinde Jonah’ın biraz bencilce davrandığını düşünüyorum.Ama ne olursa olsun ikisinin de birbirlerini çok sevdiğini okumak güzeldi. Bakalım devam kitaplarında neler olacak?