1903-1969 arasında yaşamış Alman felsefeci, toplumbilimci,bestekar, müzikbilimci Theodor W. Adorno’nun başyapıtı olarak kabul edilen eser günümüz insanının ve aydınının günlük yaşamda izlenebilen minima noralia(sakatlanmış hayatlar )’nın fenomen olarak aktarımları verilmiştir. İsmiyle özdeşleşen Kültür Endüstrisi kavramıyla bu sakatlanmış hayatların betimlemesi ve sakatlanma sürecinin betimlenmesi yapılmaya çalışılmıştır. “YANLIŞ BİR HAYAT DOĞRU YAŞANAMAZ.” sözleriyle ifade olanağı bulan Adorno’nun kültür endüstrisi ile sakatlanan bireyin/toplumun hayatlarındaki bozulmalarına dönük ve felsefeden sanata, bilimden teolojiye birçok alanla ilgili bir merkezden yoksun düşüncelerinin anlatıldığı kitap adeta bir gözlemler ve itiraflar şahitliğinin gösterimi niteliğine sahip. Ufukaçıcı bir kitap gibi geldi bana. Düşünürün kişisel hayatında tanık olduğu yahudi soykırımı, sürgün, göçmen hayatı gibi deneyimleri de düşünüldüğünde eserde dile getirilen düşünce ve izlenimlerin doğru anlaşılması daha bir önem kazanıyor.