···Okunma: 29 Temmuz 2025 20:39 Kemal Sayar’dan okuduğum ilk kitap. İçerisinde hayata dair o kadar güzel şeyler vardı ki kitabın altını çizmediğim hiçbir yeri kalmadı diyebilirim. Ara ara tekrar dönüp okumayı düşünüyorum. Hayatın her alanına dair konular vardı kitapta. Adı gibi sizi kendi ışığınıza yürütüyor .. En sevdiğim yanı da neydi biliyor musunuz? Kitap içerik olarak ve verdiği mesajlar olarak sizi yalnızlığa ve bireyselliğe itmiyor. Bu onun ne kadar profesyonel bir kalemden çıktığını gösteriyor. Keza oldukça başarılı bir doktor kendisi aynı zamanda .Okuduğum bazı kişisel gelişim kitaplarında tam aksine insanı yalnızlığa iten, sözüm ona o sana şunu yaptıysa onla iletişimi kes; o bunu yaptıysa sen de şunu yap tarzında insanı yalnızlaştıran yönelimlerinin aksine Kemal Sayar insanı yalnızlaştırmayan aksine insan karşısındaki insanla insandır diyor bir nevi. Birlikten, beraberlikten bahsediyor . Sevmekten, sevilmekten güzel bir şey var mı hayatta diyor.. Bu yanını o kadar sevdim ki çünkü insanlar o kadar yalnızlaştırıldı o kadar bencilleştirildi ki amatör kişiler tarafından, herkesin bu kitabı okumasını istiyorum bu yüzden. İnsan olmanın, insanca yaşamanın, hayatın anlamını anlatan leziz bir kitaptı. Dönüp dönüp altını çizdiğim yerleri okuyup düşüneceğim çoook sevdiğim bir kitap oldu. Kemal Sayar üstadımızın kalemine sağlık.. Bazen karşıma videoları çıktığında bir gün kitabını alırım derdim ve sonunda okumak nasip oldu. Diğer kitaplarını da en kısa zamanda temin etmeyi düşünüyorum..Son olarak sevdiğim bir alıntıyla incelememi bitirmek istiyorum:
**Ben dünyaya ne verdim, dünya benden ne kazandı, insanlar benden ne kazandı? Benden geriye kalan bu hoş sadâ..
Aslında diyor ki şu incelemeyi bile buraya yazarak buradaki okurlara bir fikir kazandırdıysak ne mutlu bize :) insanlığa bir faydamız dokunduysa , bir kişi bile kazanmışsak ne mutlu bize..
Keyifli okumalar..