···Okunma: 30 Temmuz 2025 01:04 İlkokul yıllarından beri duyduğum,iyilerin yanında kötülerin karşısında olan efsanevi kişilik Robin Hood'u okumak orta yaşlarda nasip oldu. Kitabı yine çocukluğunda okuma fırsatı bulamamış bir arkadaşımın tavsiyesi ile okudum iyi ki okumuşum.
Robin Hood her ne kadar çocuk kitabı gibi görünse de yetişkinler için de tavsiye edilebilecek bir kitap kesinlikle. Günümüz ülke şartlarını düşünecek olursak en çok eksikliğini hissettiğimiz kahramanlardan birisi kesinlikle Robin Hood. Yalnız kitabın kurgusundamı yoksa hikayenin anlatışında mı bu eksiklik bilemedim ama Robin Hood dışında hiç kimse daha önce gördüğü insanı tanımıyor. Buna İngiltere kralı ve valiler de dahil. Burası bana biraz ilginç geldi. Hep tufaya düşenler rakipler,hiçbiri de Robin Hood ve tayfasıyla defalarca karşılaşmalarına rağmen onları tanımıyorlar. Ama insan keşke şimdi de böyle biri olsa ve zalimlere karşı mazlumun hakkını korusa demeden edemiyor. Kitabı 15 yaş civarında okumuş olmayı çok isterdim ama bugüne kısmetmiş. Bu arada kitabın sonu hiç beklemedigim şekilde bitti ama olsun yine de keyifliydi.