Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 30 Temmuz 2025 14:03 Sonda söylemek yerine başta söylüyorum: Murakami severler & Klasik müzik severler için ya da ilgilenenler için güzel bir kitap, diğerleri içinse ünlü bir Maestro olan Seiji Ozawa ile yapılan röportajdan oluşan bu eser sıkıcı gelebilir bana göre.
Sanatçının adını ilk defa duydum ama Murakami'nin caz & klasik müzik aşkını bilen bilir ki caz barı bile işletmiş zamanında yazar & her eserinde muhakkak bir sanatçıdan, birçok da eserinden söz eder. O yüzden diğer kitaplarında yaptığım gibi okurken kenarda da acaba nasıl bir eser diye açıp bakarak bitiririm diye düşünmüştüm ama bu kitapta gerek kalmadı çünkü yayınevi spotify üzerinden dinleyebileceğim bir karekod paylaşmış arka kapakta & bahsi geçen her eser mevcuttu. Bazen kaçırdım, bazen devam ettirmek istemedim kapattım müziği ama genel itibariyle çok uyumlu bir şekilde ilerleyip bitirdim.
Murakami'yi, 3.eserini okurken anladığımı hissetmiştim tam olarak & bana eşlik eden de bir müzik vardı & onu açıp sürüklenip giderdim kitapta şimdiye dek hep okuma grubunun etkisi demiştim ama artık müziğin de etkisini savunmaya karar verdim. Bakın yazar ne demiş çünkü:
"Yazmayı nereden öğrendiğimi sorarsanız, müzikten diyebilirim. Yazarken en önemli şey ritimdir. Ritim yoksa, yazdığınızı kimse okumaz. Okuru ileriye daha sonraki sayfalara götüren şey içsel ritim hissi."
İyi okumalar -.-