2025 56. kitabı
Sadakat bazen bir tren istasyonunda, bazen savaşın ortasında beklemekle ölçülür. Ama her zaman, bir kalbi korumakla başlar… Asi. O, Tom’un köpeği. Sadece bir evcil hayvan değil, bir yoldaş. Kardeş gibi, bazen baba gibi. Çünkü köpeklerin sadakati tarifle anlatılmaz, yaşanır. Kitap, ilk sayfasından itibaren sizi Asi’nin gözlerinin içine bakmaya davet ediyor. O masum, cesur ve sevgi dolu gözlerin. Tom’la birlikte büyümüş, çiftlikte koşmuş, aynı gökyüzünü paylaşmışlar. Ama bir gün savaşın gölgesi düşüyor köylerine. Tom isyana katılmak zorunda kalıyor. Asi geride kalıyor. Ama bir köpek, sevdiği insanı geride bırakabilir mi? Asi, evden ilk kez ayrılıyor. Ve bu sadece bir arayış değil… Bu bir sadakat sınavı. Cesaretin, sevginin ve dostluğun en saf hali. Kitabın en güzel yanı, tüm olayların Asi’nin gözünden anlatılması. Ne hissettiğini, ne düşündüğünü, insanlara nasıl baktığını onun dilinden dinliyoruz. Yolda tanıştığı hayvan dostları, yardım ettiği canlılar ve en çok da efendisiz köpek Jaxon ile kurduğu bağ… Her şey öyle gerçek, öyle tanıdık ki. Bazen burnunuzun direği sızlıyor, bazen de içiniz ısınıyor. Ross Montgomery öyle güzel bir dünya kurmuş ki, betimlemeleri sadece görmüyorsunuz; hissediyorsunuz. Yağmur damlaları teninize değiyor, Asi’nin korkusu içinize işliyor. Bir çocuk kitabı diyip geçmek haksızlık olur. Bu kitap, her yaşa dokunan bir yolculuk. Ve sonunda şunu fark ediyorsunuz: Asi, sadece Tom’un köpeği değil. O, bizim kaybettiklerimizi arayan yanımız. Vazgeçmeyen yanımız. Ve hâlâ sevgiden umut etmeye devam eden tarafımız. Eğer bir köpekle hiç göz göze geldiyseniz, bu kitap sizi ağlatabilir. Eğer dostluk ve cesarete inanıyorsanız, bu kitap sizi gülümsetebilir.
Ben AsiRoss Montgomery · Kronik Kitap · 20254 okunma