2025 17. kitabı
Yazar Taylor Jenkins Reid 'dan okuduğum ilk kitaptı, doğrusu bu kadar etkileyici bir kitapla karşılaşmayı beklemiyordum... Tenisi çok seven bir insanım ve ilk olarak çekici olan bu temayı taşıması oldu. Tenis izlemeyi sevdiğim için kitapta anlatılanları gözümün önüne getirmek daha kolay oldu, bilemiyorum ama tenise hakim olmayan biri için tam olarak düşünmek zor olabilir gibime geldi... Tenis haricinde bir sporcunun, spor baskısı, medya baskısı, diğer sporcularla ilişkileri ve nihayet kişisel yaşamı tamamen hayal edebileceğimiz gibi anlatıyor. Yazar, hikâyeyi anlatırken süslü bir anlatım yapmaya veya felsefe kasmaya çalışmıyor -ki bence en doğrusunu yapmış-. Bana göre, roman yazarının en önemli görevi romanı yazarken anlatmak istediği konuda gerekli hazırlığı baştan yapmış olması ve okuyucuya da bunu hissettirmesi. Yazarımız bunu başarmış işte. Hazırlığı ne kadar sürmüştür bilmiyorum ama kitabın tamamında bunu hissediyoruz. Sporcu karakterini yaratırken, babası ile ilgili detayları belirlerken veya diğer konularda... Bu hissiyatı okuyucuya veriyor, Carrie Soto 'nun Serena Williams - Steffi Graf - Monica Seles 'ten esinlendiği yazılmış inceleyenler tarafından. Roman yazarının bir diğer önemli ödevi de kitabın başından sonuna kadar aynı ciddiyeti korumak diye düşünüyorum... İsim vermeyeyim ama ne yazık ki bazı yazarlarda bu olmuyor, yazdıkları kitaplarda bir kırılma noktası oluyor ve o noktada karakterle birlikte yazarın da kırıldığını hissediyoruz, yazarlık ciddiyetini sona götürmeyi başaramıyor. Jenkins Reid ise baştan sona ciddiyetini korumuş yazar olarak. Kitapla ilgili elbette ki "şöyle olsa daha iyi olabilirdi" gibi yorumlar yapılabilir ama bence bu haliyle dört dörtlük bir kitap.
Carrie Soto Geri DöndüTaylor Jenkins Reid · Yabancı Yayınları · 2024216 okunma