Kitabı zar zor okudum. Müthiş elitist bir kitap. Türk demeyelim de Türkiyeli diyelim diyen bir kitap. Kitabın arkasında yazılan güzellemeleri de okuyunca anladım ki kitap okunmadan yazılmış ezber sözler. İç savaştan bahsediyor diyor, savaşın nedeni ortada yok. Din mi mezhep mi diyorum, teröristler anlamsız dilde konuşuyordu diye yazıyor. Ne anlam çıkarmak lazım? Kürtler ve Türkler mi savaşıyor?
Ya hu sibernetik ne alaka!
Ayrıca 43 numara ayakkabı büyük bir numara sayılmaz. Ben 48 giyiyorum. 43 numara ayakkabı için dev demek sadece şu anlama geliyor; çok ülke gezdim, çok kitap okudum ama hâlâ cahilim.
Bence hayattan tam anlamıyla kopuk ( ki kitabın başında karakterlerin gerçek kişiler olduğunu ima ediyor) karakterler ve saçma bir kurgu.
Sözün özü; lütfen kitap değerlendirmesi yaparken bütüne bakın. Güzel sözler bir araya gelince güzel bir eser olmuyor. Özellikle de roman olmuyor.