Bugün sizlere sıcacık bir hikaye ile geldim. R.Ç ’ın kaleminden çıkan “Sensizken de Sen Varsın”, sade ama derinlikli anlatımıyla okurun yüreğine dokunan bir ilk roman. 138 sayfalık bu kısa ama yoğun hikâye, genç bir kızın üniversiteye adım atmasıyla başlayan büyüme sürecini; annelik, dostluk, öğretmenlik ve hayatın beklenmedik kayıpları üzerinden anlatıyor. Ana karakter Asya, Kayseri’ye üniversite için gelirken yanında annesinin sessiz fedakârlığını da getiriyor. Yeni arkadaşları ile kurduğu bağlar, bir öğretmenin rehberliği, İstanbul’da kaybolan bir çanta ve yarım kalan bir şiir üzerinden kurulan bağlar; okuyucuyu sıcak, samimi ve gerçek bir dünyaya davet ediyor.
Yazar, kendisi de bir öğretmen olduğu için eğitim hayatındaki gözlemlerini hikâyeye ustaca yedirmiş. Asya’nın yaşadıkları yalnızca bir öğrencinin değil, aslında hepimizin içinden geçtiği yolların izini taşıyor. Kitapta özellikle anne-kız ilişkisi ve öğretmen figürü çok güçlü bir şekilde öne çıkıyor. Bir annenin sessizce yaptığı fedakârlıklar, bir öğretmenin umudu ayakta tutan sözleri ve arkadaşlığın iyileştirici gücü, hikâyenin duygusal ana temasını oluşturuyor. Kitabın sonunda ise beklenmedik bir ters köşe, okurun içine ince bir sızı bırakıyor. Yazar, bu küçük hacimli eserde büyük duygulara yer veriyor ve okurunu yormadan kalbinin derinliklerine dokunmayı başarıyor.
“Sensizken de Sen Varsın”, karmaşık kurgu aramayan ama duygu yüklü, içten anlatımlı romanları seven okurlar için ideal bir kitap. Yazarımızın kalem yolculuğu uzun olsun. Kitapla ve iyilikle kalın.