Onarılması mümkün olmayan birşey mi yaptın?
2025 32. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2025 08:53
İsabelle Filliozat’ın ilk okuduğum kitap’ı! “Kusursuz ebeveyn yoktur”, ,,Çocuklarımızın hikayesi bizimkiyle başlar”. Evet,gerçekten öyle çocuklarımızın hikayesi bizim hikayemizle,çocukluk travmalarımızlar,ebeveyn ilişkimizle başlar. Mükemmel ebeveyn olamayız tabi ki ama farkına vardığımızda hatalarımızın onlara nasıl gelecekle travmalara yol açabileceğine ve hayatlarını alt-üst edebileceğine. Neden üzerimizde,geçmişimize dair çalışmalar yapmayalım? Çocuklarımız bizim göz bebeklerimiz neden onların hayatını maf edelim? Bir ebeveyn nasıl çocukluk yaşadıysa aynısını da çocuğuna ister-istemez,farkına varmadan yaşatıyor,büyük rol ebeveynler oynuyor onlarda kendi ailelerinde aynısı görmüş onları da suçlamamak gerekiyor,anlamalı ve affetmek. Kitap’ta bazı çalışmalar var hele ki son bölümde sorular var o soruları yanıtlamak,kendimize sormak,not edebilmek,bebek(cenin hallindeyken) onunla konuşmak,dogumunu ona anlatmak veya kendi çocukluğumuzu yaşı kaç olursa olsun 2 veya 40 geçmişimizle,cocugumuzla yüzleşmek…. Öfkenin,şiddetin,sevgi ve ilgi gösterememenin açtığı yaraları,kitap seni geçmişine,çocukluğuna götürüyor ve düşündürüyor.. Tavsiyem bu yazdığım zorluklarla baş edemeyen ebeveynler okumalı.. Not: Sevgili ebeveynler yanlız değilsin seni anlıyorum ve seni kocaman kucaklıyorum :))!
Aile ve Çocuk
Kusursuz Ebeveyn YokturIsabelle Filliozat · Pegasus Yayınları · 2018225 okunma