Puan vermedi·462 syf.····Okunma: 28 Temmuz 2025 07:50 Yalnızlığın, kırılanların, sevenlerin, nasıl sevileceğini bilemeyenlerin ve dahi sevilemeyenlerin aynı zamanda umudun ve yeniden başlamak isteyenlerin romanı.
Kalemiyle ilk kez tanıştığım bir yazar Hanife Hekim. Anlatım tarzı, duruluğu, verdiği sosyal mesajları çok sevdim.
Gelelim kitaba.
İstanbul’un Kadıköy’ünde pizzacı olan namıdiğer iki bira bir tekila Mehmet, gecenin son siparişini boşta kuryesi olmadığından kendisi götürür. Hayatının o andan itibaren değişeceğini bilmeden.
Kocası aylardır kayıp olan Yasemin, kocasının geleceği anı bekleyerek evden çıkmamakta. Her cumartesi aynı pizza siparişini vermeye devam eder Yasemin.. O gecelerden birinde Mehmet siparişi ulaştırmaya çalışınca ikisinin karşılaşması böylece gerçekleşir. Bundan sonra olacakları ise ikiside kestiremez. Ne birbirinden ayrılabilirler ne de bir arada durabilirler.
Kitabı okurken şimdi bu olacak diye ne düşündüysem olmadı. Bu benim okuma iştahımı artırdı. Mehmet’in iç döküş anlarındaki şairane yazılanlar sanki yanı başımda konuşuyor hissi yarattı. Yasemin’in yaşadıklarına ve sonucunda yaptıklarına ise hak vermemek adına çabaladım. Fakat ortada kaldım. O kadar içimizden bir hikayeydi ki köşeyi dönsem bu hikayeyi yakalayabilirim gibi.
Kitabın kapağını kapattığımda mutsuz son nasıl bir şekilde mutlu bitebilir sorusunu düşündürdü. Bu da kitabın sonuna dair spoiler olsun. Buraya kadar okuduysanız tabi.