···Okunma: 31 Temmuz 2025 23:21 FISILTI KORUSU ~ PATTI CALLAHAN HENRY
Hikaye anlatıcısı abla
Geçmişte kalan bir aşk
Dram,aile bağları,özlem,umut,aşk
493 sayfa
Selam… O kadar çok özlemişim ki @arkadya_kitap ın içimi titreten dönem hikayelerini okumayı.Baştan sona merak ve heyecanla okudum.1939 ve 1960 yılları arasında eşzamanlı olarak ilerleyen kurgusuyla muhteşem bir kitaptı. Bana ilk Arkadyaları hatırlattı
1939 yılında İngiliz hükümeti savaştan etkilenmemeleri için Fareli Köyün Kavalcısı adlı operasyonla çocukları kırsal bölgelere gönderilir.Londra’da yaşayan 14 yaşındaki Hazel ve beş yaşındaki kardeşi Flora‘da annelerinin isteğiyle kırsala gönderilir. Oxfordshire’de nehir kenarına,rüya gibi bir evde oğlu Henry ile yaşayan Bayan Bridie bu iki kız kardeşi kendileriyle kalmaları için seçer.Annelerinden ayrı kaldıkları için üzülen kızlar Bayan Bridie’nin sevgi dolu yaklaşımı ve oğlu Henry ile güzel bir ortamda yaşıyorlardır.iki kız kardeşin bir sırrı vardır:Fısıltı Korusu.Hazel kardeşi Flora’ya her fırsatta hayali Fısıltı Korusu’na dair hikayeler anlatır. Her şey güzeldir, ta ki Flora ansızın ortadan kaybolana dek.Aradan 20 yıl geçer. Flora’yi canlı ya da ölü bulamayan Hazel ve annesi her ne kadar kendi hayatlarına devam etselerde kalplerinde hep Flora’yi bir gün bulma ümidi vardır.Bir kitapçı dükkanında çalışan Hazel, dukkana gelen açık artırma kitaplarından birinin ismini görünce heyecanlanır.Kitabın ismi Fısıltı Korusu ve Yıldızlar Nehri’dir.Tıpkı Flora’ya anlattığı gibi.Başka kimsenin bilmesi imkansız olduğu detayları kitapta okudukça ve kitabın orijinal çizimlerini gördükçe Flora’nın yaşadığına dair bir umutla bu kitabı yazanın peşine düşer.
Yazarın kalemini çok sevdim,duyguları çok güzel satırlara dökmüş.Özellikle Hazel’in kardeşine olan özlemi ve arayış çok güzel yansıtılmış.Peri masalı tadında bir kurgu.Orijinal adı Flora Lea’nın Gizli Kitabı ama biz de Fısıltı Korusu olarak çevrilmiş.Bence bu isim daha çok uydu.Sizde bu kitabı mutlaka okuyun.Şiddetle tavsiyemdir
Okuma listemin 1579.kitabı
#aydabirarkadya #harfliyazarokuyoruz @pattichenry #arkadyayayınları #reklam yok