Dokuzla Dokuz Arasında
2025 4. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2025 23:48
Öncelikle kitap hakkında okuduğum yorumlardan sonra beklentimin çok yüksek olduğunu, fakat kitabın beklentilerimi karşılamadığı söylemeliyim. Kötü demek doğru bir ifade olmayacaktır belki ama “akmadı” kelimesi yerinde olur. Kitap 20. yüzyılın başında Viyana’da göçmen bir üniversite öğrencisinin kendisini bulma çabasını anlatıyor. Halen kendini bulmaya çalışan bir insan olarak betimlemelere, anlık değişen ruh hallerine, duygu durumunun yansıtılma biçime bayıldım. Betimlemeler gayet yerinde ve güzeldi. Karakteri gözümde canlandırmak çok zor olmadı. Tam anlamıyla Demba’yı gördüm diyebilirim. :) Değindiği kilit kelimeleri ve konuları da oldukça özenli buldum. Özgürlük, para, aşk, gerçeklik algısı.. İnsanın aslında farkında olmadan sahip olduğu zenginlikler… Kitabı akıcı bulmamamın sebebi ise tamamen gereksiz olduğunu düşündüğüm bir çok bölümün bana, sanki kitabı uzatmak için yazılmış gibi hissettirmesinden kaynaklı olduğu söyleyebilirim. İlk 50 sayfayı bitirmem için geçen süre, geri kalan 150 sayfayı bitirmem için geçen sürenin yaklaşık iki katı kadardı. :) Bu yüzden okurken sıkılsanız dahi bırakıp bırakmamaya 50. sayfadan sonra karar verin. İyi okumalar. :)
Dokuzla Dokuz ArasındaLeo Perutz · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,054 okunma