2025 31. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2025 13:16
İletişim yayınlarının bu serisini çok beğendim. Bu kitaptan önce de Zor Bir Ailede Büyümek kitabından istifade etmiştim. Her ikisi de ilgilisine faydalı olacak kitaplar. Hayır demek, diyebilmek bazılarımız için o kadar da kolay değil. Özellikle sürekli uyumlu olması öğütlenmiş 90'lar çocukları için. Bana "Hayır diyebilme güncellemesi" 33'ten sonra geldi,şükür ki:) Hala bazı yerlerde ve zamanlarda zorlandığım oluyor ama "yolda olmak" çok keyifli. Bu kitabı hayır diyemediğim için değil 'Bakalım ne kadar doğru yapıyorum?' diye okudum. Keşke hayır diyemediğim dönemlerde okusaymışım. Hayır diyebilmek cesaret işi. Bedelleri var. Fakat gün sonunda 'böyle bir dünya varmış'ı görüp kendini seçmek, seçimlerine güvenmek çok güzel hatta tarifsiz. Bahsedilen hayır "yapıcı bir hayır", sürekli karşı çıkan "hayır" lardan değil yanlış anlaşılmasın. Yazar kitabı bu bağlamda bölümlere de ayırmış : İş hayatında hayır, ailede hayır, dostluk ilişkilerinde hayır, gündelik hayatta hayır gibi. Örnek yaşantılar verip çözüm yolları sunmuş. Okurun eksik olduğunu düşündüğü yerlerde kendine seçebileceği yöntemler var. Ayrıca hayır diyebilmek bir süreç. Ama o ilk "hayır" dan sonraki ferahlamayı hissedince her şey daha kolaylaşıyor emin olun.
Hayır Demeyi BilmekMarie Haddou · İletişim Yayınları · 2021362 okunma